Συχνές Ερωτήσεις

img

Συχνές Ερωτήσεις

Έχω μυωπία. Μπορώ να γίνω ναυαγοσώστης/ρια?

 

Βεβαίως και μπορείτε. Κατα τη διάρκεια της εργασίας μπορείτε να φοράτε είτε γυαλια ηλίου με τους κατάλληλους βαθμούς μυωπίας είτε φακούς επαφής.Το γεγονός αυτό δε θα πρέπει να σας αποτρέψει από το να εργαστείτε ώς ναυαγοσώστης/ρια.

Δεν είμαι πρωταθλητής κολυμβητής/ρια. Μπορώ να γίνω ναυαγοσώστης ακτής?

 

Δε χρειάζεται κάποιος να είναι πρωταθλητής κολύμβησης για να γίνει ναυαγοσώστης. Με τη κατάλληλη προπόνηση ο καθε ένας που γνωρίζει να κολυμπάει μπορεί να βελτιώσει τη τεχνική και τη ταχύτητα του στο κολύμπι ώστε να ανταπεξέλθει στα απαραίτητα και των εξετάσεων για την απόκτηση της άδειας αλλά και της εργασίας του/της.

Μπορώ να ανανεώσω την άδεια ναυαγοσώστη ακτής χωρίς τη βεβαίωση ικανότητας?

 

Βάση του νέου Προεδρικού Διατάγματος 31/2018 η βεβαίωση ικανότητας είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την ανανέωση της άδειας ναυαγοσώστη ακτής από Λιμενική Αρχή. Η βεβαίωση αυτή χορηγείται μόνο από την εκάστοτε ναυαγοσωστική σχολή από την οποία αποκτήσατε το πρώτο πτυχίο ναυαγοσώστη.

Τα ιατρικά πιστοποιητικά μπορούν να είναι και από ιδιώτη γιατρό? 

 

Από το 2018 οι Λιμενικές αρχές δέχονται ιατρικά πιστοποιητικά εκτός από τα κρατικά νοσοκομεία και από ιδιώτες γιατρούς. Στη περίπτωση όμως προσκόμισης αντιγράφου και όχι πρωτοτύπου πιστοποιητικού, το αντίγραφο χρειάζεται επικύρωση γνησιότητας απο συμβολαιογράφο ή δικηγόρο. Αυτό δε ισχύει για τα πιστοποιητικά από κρατικό νοσοκομείο.

Μπορώ να εργαστώ μόνο για ένα μήνα όλο το καλοκαίρι?

 

Συνήθως όλες οι επιχείρησεις ή δήμοι που ζητούν ναυαγοσώστες/ριες θα επιθυμήσουν να προσλάβουν επαγγελματίες ναυαγοσώστες που θα εργαστούν για ολόκληρη τη σεζόν. Παρ' όλα αυτά αν ενημερώσετε εκ των προτέρων για τις διαθέσεις σας και τις ακριβείς ημερομηνίες που θέλετε να εργαστείτε, σίγουρα θα φανερώσει επαγγελματισμό από μέρους σας και θα μετρήσει πολύ θετικά στη διαδικασία επιλογής σας από την εκάστοτε επιχείρηση γνωρίζοντας ότι μπορεί να σας υπολογίσει στο εργατικό δυναμικό της για το συγκεκριμένο διάστημα. 

 

Ποιός είναι ο προσωπικός εξοπλισμός του/της ναυαγοσώστη/ριας.

 

Πρέπει να είσατε εφοδιασμένοι με κόκκινο καπέλο, κίτρινο μπλουζάκι και πορτοκαλί ή κόκκινο μαγιό όπου αναγράφεται στα Ελληνικά και Αγγλικά η λέξη Ναυαγοσώστης, γυαλία ηλίου, σφυρίχτρα, πολύ νερό και πολύ πολύ αντιηλιακό.

Εγγραφή στο Newsletter

Μείνετε πάντα ενημερωμένοι
ΕΣΠΑ