Ναυαγοσώστης Ακτής

img
about-us_video

Ναυαγοσώστης Ακτής

0 Student Enrolled

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε τεχνικές και μεθόδους ναυαγοσωστικής πρόληψης και διάσωσης με στόχο είτε την εργασιακή αποκατάσταση είτε και μόνο τη γνώση τέτοιων τεχνικών προς προσωπικό όφελος.

Ειδικότερα τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία και πράξη ναυαγοσωστικής, σύνολο 65 ώρες, όπου διδάσκονται διάφοροι μέθοδοι όπως αναγνώρισης θυμάτων, επικίνδυνων ρευμάτων και επικίνδυνων ψαριών, οι υποχρεώσεις του ναυαγοσώστη και η χρήση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού, η ισχύουσα νομοθεσία αλλά και το ναυαγοσωστικό στυλ κολύμβησης, η προσέγγιση και η ρυμούλκηση θύματος ή και τεχνικές αυτοδιάσωσης.

Ενώ η θεωρία και η πράξη Α’ Βοηθειών, σύνολο 15 ώρες, περιλαμβάνουν μεθόδους παροχής Α’ Βοηθειών σε περιπτώσεις όπως κατάγματα, δηλητηριάσεις, θερμοπληξία ή εγκαύματα, και την απαραίτητη εξάσκηση σε προπλάσματα για την εξοικείωση στη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ΚΑΡΠΑ, και την ακινητοποίηση και μεταφορά τραυματία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η έκδοση άδειας ναυαγοσώστη ακτής απαιτεί αρχικά τη κατοχή του πρώτου πτυχίου, Πτυχίο Ναυαγοσώστη, από αναγνωρισμένη απο το κράτος ναυαγοσωστική σχολή και έπειτα την επιτυχία σε εξετάσεις που διεξάγονται απο Λιμενική Αρχή. Τα μαθήματα καλύπτουν όλη τη θεωρητική και πρακτική ύλη που έχει υπαγορευτεί απο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και όλη τη περαιτέρω προετοιμασία (σε φροντιστηριακό επίπεδο) για τις εξετάσεις σε Λιμενική αρχή της χώρας.

Μαθήματα: 20 Μαθήματα Διάρκεια: 80 Ώρες Γλώσσα: Ελληνικά
Θέσεις: 7 Θέσεις Έναρξη: Κάθε μήνα Εκπ. Υλικό: Ναι

Λεπτομέρειες Μαθήματος:

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

 • 4 Φωτογραφίες πάσου
 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
 • Ιατρικές βεβαιώσεις σε ισχύ από Καρδιολόγο, Παθολόγο, Δερματολόγο, Ψυχίατρο όπου δηλώνεται ότι είστε ικανοί απο ιατρικής άποψης να ασκήσετε το επάγγελμα του ναυαγοσώστη.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά για Εξετάσεις Άδειας Ναυαγοσώστη Ακτής απο Λιμενική Αρχή:

 • Αίτηση προς Λιμεναρχείο
 • 3 Φωτογραφίες πάσου
 • Ιατρικές βεβαιώσεις σε ισχύ από Καρδιολόγο, Παθολόγο, Δερματολόγο, Ψυχίατρο όπου δηλώνεται ότι είστε ικανοί απο ιατρικής άποψης να ασκήσετε το επάγγελμα του ναυαγοσώστη.
 • Πτυχίο Ναυαγοσώστη από Αναγνωρισμένη Ναυαγοσωστική Σχολή
 • Άδεια Ταχύπλοου Σκάφους*
 • 2 Υπεύθυνες Δηλώσεις

* Μπορεί να προσκομιθεί και μετά την διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά είναι απαραίτητη για την έκδοση της Άδειας από το Λιμεναρχείο.

 

  Δηλώστε Ενδιαφέρον για το μάθημα


  Εγγραφή στο Newsletter

  Μείνετε πάντα ενημερωμένοι
  ΕΣΠΑ