Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε τεχνικές και μεθόδους ναυαγοσωστικής πρόληψης και διάσωσης με στόχο είτε την εργασιακή αποκατάσταση είτε και μόνο τη γνώση τέτοιων τεχνικών προς προσωπικό όφελος.
Ειδικότερα τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία και πράξη ναυαγοσωστικής, σύνολο 65 ώρες, όπου διδάσκονται διάφοροι μέθοδοι όπως αναγνώρισης θυμάτων, επικίνδυνων ρευμάτων και επικίνδυνων ψαριών, οι υποχρεώσεις του ναυαγοσώστη και η χρήση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού, η ισχύουσα νομοθεσία αλλά και το ναυαγοσωστικό στυλ κολύμβησης, η προσέγγιση και η ρυμούλκηση θύματος ή και τεχνικές αυτοδιάσωσης.
Ενώ η θεωρία και η πράξη Α’ Βοηθειών, σύνολο 15 ώρες, περιλαμβάνουν μεθόδους παροχής Α’ Βοηθειών σε περιπτώσεις όπως κατάγματα, δηλητηριάσεις, θερμοπληξία ή εγκαύματα, και την απαραίτητη εξάσκηση σε προπλάσματα για την εξοικείωση στη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ΚΑΡΠΑ, και την ακινητοποίηση και μεταφορά τραυματία.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η έκδοση άδειας ναυαγοσώστη ακτής απαιτεί αρχικά τη κατοχή του πρώτου πτυχίου, Πτυχίο Ναυαγοσώστη, από αναγνωρισμένη απο το κράτος ναυαγοσωστική σχολή και έπειτα την επιτυχία σε εξετάσεις που διεξάγονται απο Λιμενική Αρχή. Τα μαθήματα καλύπτουν όλη τη θεωρητική και πρακτική ύλη που έχει υπαγορευτεί απο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και όλη τη περαιτέρω προετοιμασία (σε φροντιστηριακό επίπεδο) για τις εξετάσεις σε Λιμενική αρχή της χώρας.
Μαθήματα: 20 Μαθήματα | Διάρκεια: 80 Ώρες | Γλώσσα: Ελληνικά |
Θέσεις: 7 Θέσεις | Έναρξη: Κάθε μήνα | Εκπ. Υλικό: Ναι |
Απαραίτητα Δικαιολογητικά:
Απαραίτητα Δικαιολογητικά για Εξετάσεις Άδειας Ναυαγοσώστη Ακτής απο Λιμενική Αρχή:
* Μπορεί να προσκομιθεί και μετά την διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά είναι απαραίτητη για την έκδοση της Άδειας από το Λιμεναρχείο.